Protestatarii culturali blocheaza intrarea la Ministerul Finantelor cu… carti

Cărţi în dar pentru Ministerul Finanţelor: „Aţi zidit cultura vie”

Circa 150 de volume au blocat, ieri, intrarea în Ministerul Finanţelor Publice, ca urmare a unui flash mob organizat în sprijinul ICR, TVR Cultural şi AFCN.

Scriitorul Vasile Ernu, criticul de teatru Iulia Popovici, curatorul Raluca Voinea şi alţii au „depus”, la intrarea în minister, cărţi precum „Istoria artei”, „Fragmente” a lui Petre Ţuţea, „The Continent of Romania”, „Statistica economică” şi nu numai.

cartile de pe scari
Protest cultural. Cartile pe scarile ministerului Finantelor

Timp de 35 de minute, cărţile, împreună cu o foaie cu mesajul „Aţi zidit cultura vie”, au îngreunat accesul în clădire. „Este şi un mesaj de disperare, dar şi un apel către comunitatea culturală, la solidaritate, ca să încercăm să ne apărăm o cauză comună… Artiştii nu cresc cu aer şi nu scriu la lumina lumânării, aşa cum se crede”, ne-a declarat curatorul Raluca Voinea, care a contribuit cu câteva cataloage publicate în 2008, „cu sprijinul ministerului Culturii”.

Şi Mihai Mihalcea a susţinut protestul. „Am senzaţia că lucrurile astea nu mai contează. Acolo, sus, nu se văd. E o platoşă, o crustă de cinism incredibil de groasă… Probabil că vom emigra cu toţii, la un moment dat”, ne-a spus coregraful.

„Zidul” de cărţi a fost, însă, dărâmat, după ce un poliţist, împreună cu un reprezentant al secţiei de comunicare din minister, au intrat în vorbă cu cei prezenţi.

După ce au încercat să îi facă pe protestatari să le mute, doi reprezentanţi ai instituţiei le-au strâns în clădire. Potrivit Ştefaniei Ferchedău, unul dintre organizatori, protestele au loc şi în alte oraşe.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/Cri-n-dar-pentru-Ministerul-Finanelor-Ai-zidit-cultura-vie-999345.html

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s