Cui ii pasa? Guvernului? (retoric)

CIADO își suspendă activitatea în România

din cauza indiferenței Guvernelor

„CIADO principala organizație antidrog din România, a decis să-și suspende activitatea, întrucat a constatat o indiferență totală a Guvernelor din 2008, până în prezent față de problematica drogurilor”, se arată într-un comunicat remis, Vineri, Amos News.

CIADO
CIADO

„Constatam ca toate guvernele au alocat fonduri, pentru tot felul de ONG-uri de casa ale partidelor ce s-au perindat pe la guvernare iar cele din zona antidrog au fost fortate pe rand sa-si inchida activitatea din lipsa de finantare . Programul de Interes National ce asigura finantarea ong-urilor din zona antidrog sta din 2008 in sertarele diferitilor ministri desi legea este aprobata s-a uitat sa se faca normele de aplicare”, se arata in comunicat.

„Atragem atentia Guvernului Romaniei, ca politicile antidrog nu au culoare politica . Reamintim primului ministru Victor Ponta, ca CIADO Romania a sustinut de buna credinta motiunea simpla pe etnobotanice promovata de USL, asa cum a sustinut de buna credinta si PDL in promovarea legislatiei privind interzicerea comercializarii substantelor psihoactive si psihotrope (etnobotanice) lucru ce a demonstrat interesul CIADO fata de problematica drogurilor din Romania si nu un interes politic . USL a promis ca va acorda o atentie deosebita problematicii drogurilor din Romania in momentul venirii la guvernare, dar constatam in urma corespondentei cu CIADO, ca va detasati de afirmatiile dumneavoastra ca Uniune Social Liberala, refuzand dialogul pe acesta tema ca si predecesorul dumneavostra domnul Emil Boc. Nu intelegem ignorarea avertismentelor CIADO de catre guvernele Romaniei, privind cresterea alarmanta a consumului de droguri din  in conditiile in care consumul ce-l avem acum de 4,3 % de la 1,7%  a fost atins in lume in 40-50 de ani si nu in 3 ani dar ne laudam in schimb ca este cu un procent sub media europeana! Ne intrebam daca in Romania, doar societatea civila este interesata de reducerea consumului de droguri , prevenirea si combaterea acestuia sau si autoritatile romane ?”, informeaza comunicatul.

14. SEPTEMBRIE 2012 – 12:12

http://www.amosnews.ro/ciado-isi-suspenda-activitatea-romania-2012-09-14

 

 

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s