… 5, 4, 3, 2, 1, StArt dat la improvizaţie în Club Legere

Primul rezultat în Google e pagina lor de Facebook. Dacă eşti curios găseşti şi rezultate cu înregistrări video de acum ceva timp.

S-au apucat de treabă cu mai bine de un an în urmă şi de-atunci improvizează.

Decorul e simplu: 2 practicabile (scena), o clapă, scaune, microfoane, lumini şi cam atât. Orice alt spaţiu este creat cu talent de improvizatorii de pe scenă – bineînţeles că publicul este cel care alege răspunsul la întrebarea „unde se va desfăşura acţiunea”.

Se numesc „Trupa de Improvizaţie StArt” şi sunt tinerii actori pe care am avut ocazia de-ai vedea în acest week-end live.

Trupa De Improvizatie StArt
Trupa De Improvizatie StArt – logo

Timp de câteva zeci de minute bune am fost spectatorul unui show comic de improvizaţie. Ziceam mai sus de public. Ei bine, există o interacţiune puternică cu acesta pentru că în jocurile lor de improvizaţie există foarte multe momente în care publicul este partener direct implicat.

De obicei când spui improvizaţie există tendinţa de a crede că e ceva care apare brusc, ad-hoc şi fără nici un fel de pregătire. Într-adevăr există şi latura asta însă mai există şi un pic de ordine în haosul pe care imaginaţia îl poate provoca.

La spectacolul văzut de mine au fost 7 exerciţii/jocuri de improvizaţie: „Galeria”, „Stop Cadru”, „Cântec în 4”, „Sound Effects”, „Biletele”, „Schimbă” şi „Dedicaţie”. Fiecare dintre acestea aveau nişte reguli. Acestea au ajutat publicul să înţeleagă „povestea” şi să se implice în ce se întâmpla pe scenă.

Pentru ca era ziua lui Sebastian, unul dintre spectatorii show-ului, acesta a primit o dedicaţie muzicală improvizată.

Iată şi o mostră din „Sebastian, Sebastian esti minunat”: http://soundcloud.com/bogdan-vo-loban/trupa-de-improvizatie-start

 

Pentru curioşii care vor să vadă cum arată localul unde a avut loc spectacolul există un link de pe Metropotam. (cu poze!). Adresa este Piata Rosetti, nr. 5 iar ca punct de reper în zonă este Hotel Banat.

Autor: Bogdan Voşloban

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s