Cu magistratu’ la psihiatru

Comisia de integritate a CSM s-a reunit astăzi pentru a analiza controversatul proiect de lege care vizează instituirea unui control psihiatric pentru magistrați. Astfel, judecătorii și procurorii vor fi testați psihiatric dacă propunerea legislativă va trece de aprobarea din Parlament. Cei care nu vor trece testul și se va observa în urma evaluărilor psihiatrice că au probleme psihice, vor fi scoși la pensie.

de Bogdan Voşloban

Potrivit proiectului nu toți magistrații vor ajunge totuși la psihiatru, ci doar aceia despre care există suspiciuni că ar suferi de vreo afecțiune psihică. Cei care vor putea sesiza CSM cu privire la astfel de cazuri sunt preşedinţii de instanţe şi şefii de parchete.

control psihiatric pentru magistrați -proiect de lege
control psihiatric pentru magistrați -proiect de lege

De asemenea, magistraţii nu vor putea fi trimişi direct la psihiatru de şefii lor, ci numai după ce Consiliul va analiza fiecare caz în parte. Există însă și un alt aspect: în cazul în care vreun magistrat-șef va face sesizări abuzive ar putea ajunge el însuși în fața psihiatrului.

Președintele CSM, Alina Ghica declara pentru un post de televiziune: “Există o iniţiativă legislativă a Consiliului, care derivă din nevoia sistemului judiciar, dar şi din nevoia justiţiabilului, ca atunci când se constată eventuale tulburări de ordin comportamental sau psihic ale unui magistrat, acesta să fie trimis la expertizare psihiatrică”.

(mai multe informații în Q Magazine)

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s