Vine iarna, bine-mi pare … lanțuri antiderapare SuperBlog2012

Pe vremea mea de șofer începător am avut câteva momente de inimă-în-gât din cauza lipsei de experiență. Cea mai interesantă fază a fost când într-o iarna am făcut patinaj artistic pe gheață cu mașina.

Pe vremea aia făceam cu titi-ul naveta între localitatea, reședință de coteț și satul unde munceam. La colț mă așteptau colegele pe care le luam pe bancheta din spate.

cu mașina pe gheață
atenție șoferi!

Toate bune și frumoase până într-o dimineață geroasă și fulguită în cursul nopții când am hotărât că 50kmh nu e o viteză prea mare pentru condițiile de trafic prezente în acel moment. Dar, pare-se că ăștia de la știri nu mănâncă delicii turcești degeaba. Inadecvata adaptare la condițiile de carosabil acoperit cu gheață și un strat subțire de zăpadă viscolită a fost premisa de la care a pornit tătă distracția.

Din față venea un bolid (a se citi “vehicul care circulă cu viteză foarte mare”) un pic prea pe mijlocul străzii așa ca am tras un pic mai brutal de volan dreapta în momentul când ne-am intersectat. Mini-violenta mișcare a trimis (scuzați expresia) fundul mașinii în direcția opusă și în încercarea de a face un derapaj controlat ne-am răsucit patinând frumos și grațios 360 de grade pe stradă și încă 180  au mai fost efectuate vertiginos în zăpada de pe marginea drumului.

Speriate nevoie mare colegele au luat-o la pas iar eu am rămas cu deștuțu’ în gură pentru că nu mai puteam să ies cu dânsa-n drum. Mi-ar fi prins bine niște lanțuri dar… nu mi-a trecut prin freză ca e nevoie de asemenea dotare pe timp de iarnă. În cele din urmă și-a făcut pomana un nene cu un microbuz și mi-a târât buburuza înapoi pe calea de rulare. Am ajuns și la muncă cu frica-n sân și nervi tociți și mi-am zis că data viitoare n-o sa mai existe o dată viitoare.

Autor: Bogdan Vosloban

(articol creat și înscris în concursul SuperBlog 2012)

 

 

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s