Melania Medeleanu – un job nou: profesor de dicție.

„Curiozitate, seninătate, hotărâre – sunt calități pe care copiii le au și pe care le “predau” cu o uluitoare generozitate. Întâmplător sau nu, sunt și calitățile unui bun jurnalist”, stau scrise cuvintele sale pe site-ul instituției unde am văzut-o cu toții, Realitatea TV.

Cine este totuși jurnalistul care după o carieră impresionantă în televiziune a decis să schimbe foaia și să se ocupe de ceva atât de diferit? emediabacau.ro are o biografie a Melaniei Medeleanu din care vom extrage câteva fragmente:

Melania Medeleanu
Melania Medeleanu

        „Melania Medeleanu,  a făcut cunoștință cu lumea televiziunii pe vremea când era adolescentă. Şi-a început cariera de jurnalistă la Radio Delta, prin participarea la un concurs de literatură lansat de acest radio, pe care l-a câştigat, premiul obţinut constând în lectura unui text în direct. Ea considera că adevărata ei carieră jurnalistică începe în 2002, când devine jurnalistă la Realitatea TV, iniţial în calitate de prezentator, apoi de editor prezentator, moderator, realizator de emisiuni.

Într-un interviu din 4 octombrie 2012 de pe portalul paginademedia.ro vedem și scânteia care a dus la apariția proiectului actual: merg mai departe pe un drum pe care am pornit din pură pasiune, dar care ar putea la fel de bine să-mi devină meserie –  am început deja să susțin cursuri de dicție, îmi place domeniul, îmi place să lucrez cu oamenii și să împart cu ei din experiența mea.”

Am ajuns așadar și la subiectul principal al acestei povești. După ani de zile de media, schimbarea de direcție majoră în carieră a celebrei jurnaliste vine în mod surprinzător și bizar pentru multe minți curioase.

Și totuși, ce o califică? Prin septembrie, pe pagina ei personala apărea următoarea postare: 19 ani de lucru în domeniul cuvintelor, 2 ani de studii aprofundate în logopedie și un certificat CNFPA de trainer îmi permit să fac anunțul oficial: de azi încolo pot susține cursuri de dicție. M-apuc de treabă, să știți!”

Dicție fără cusur - cu Melania Medeleanu
Dicție fără cusur – cu Melania Medeleanu

Așadar, în prezent, ea predă cursuri de dicție. Proiectul său, Dicție fără cusur – cu Melania Medeleanu, fiind încă la început are doar o pagină de Facebook și o adresă de mail de contact pentru cei care vor să se înscrie. O nouă grupă de cursanți este așteptată începând cu 1 noiembrie iar prețul total al cursului este de 100 de euro/cursant.  Durează 2 ore pe săptămână timp de 5 săptămâni, și există o singură grupă cu 15 locuri.

Retoric mă întreb, câți jurnaliști sunt în România care se pot ocupa cu adevărat de altceva după ce ies din presă?

 Autor: Bogdan Voșloban

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s