Știrile de la ora 5… din 2072

A murit, a făcut infarct, a intrat la închisoare, și-a ucis concubina, a fost “spulberat” – cum spun presarii – pe trecerea de pietoni, e căutat de pompieri prin vreun râu din Prahova, sau poate că pur și simplu a dispărut de la domiciliu.

A fost ars de viu în propria casă, a fost jefuit, atacat cu toporul, violat, s-a răsturnat cu căruța și a fost tăiat de tren. A fost accidentat de-o motocicletă, e prins cu țigări de contrabandă, este jefuit de banii pentru îngropăciune…

E pedofil sau lăsat să moară pe stradă, îi explodează butelia, se îneacă în timp ce pescuia la copcă sau este împușcat. Supraviețuiește 266 de zile sub dărâmături, divorțează fiind cel înșelat, este bătut de propriul fiu sau este găsit la 15 kilometri în largul coastelor Japoniei…

Nu. Nu este Chuck Norris nici vreun super erou din filmele de slabă calitate. Nu e nici măcar o fantezie sau un personaj inventat. Nu-i un coșmar. E “bătrânul de 80 de ani” care apare într-o căutare în Google. Mai că-mi vine să-mi “fac chip cioplit” și să mă închin la alți Dumnezei când văd așa ceva… Pare-se că Înaltul “Oficial” actual, e în vacanță sau pur și simplu doarme pe tron.

Așa că mă întreb: eu cum mă văd în oglinda timpului? Cum și cine voi fi eu la 80 de ani? Evoluția tehnologică îmi va da un byte de ajutor sau voi ajunge să trăiesc și eu o dramă perpetuă în așteptarea momentului terminal?

Nu. Eu voi fi un moș care nu va experimenta nici una din situațiile de mai sus. Eu voi avea o bătrânețe fericită…

… asta ne dorim cu toții, nu? Să fim liniștiți la bătrânețe, poate dacă ne permite buzunarul să călătorim, să murim fără tam-tam…

Totuși, de ce se întâmplă toate nenorocirile astea? E valabilă expresia aceea care spune că “bătrânii dau în mintea copiilor”?Unele studii arată că ar cam fi. Indiferent de rezultate,  însă,  Senescența e un proces natural. Din aproximativ 150 de mii de oameni care mor zilnic 100 de mii trec pragul datorită bătrâneții.

“Mai am un singur dor:

În liniștea serii

Să mă lăsați să mor

La marginea mării”

Și dacă n-ar fi așa? Recent mi-am propus ca peste 60 de ani să mă caut pe mine cel de la 25 de ani.

Mi-aș da un telefon de la mine din viitor și mi-aș trimite un raport de monitorizare a presei.

2072 raport:

 

Din nefericire “Știrile de la ora 5”, KanalD, OTV, și Elodia încă mai există. “Tânăr și neliniștit” se filmează cu actori din Zimbabwe care a devenit statul care controlează coloniile de la Polul Sud și Polul Nord după ce apele s-au retras și au fost descoperite zăcăminte de petrol și diamante. România a fost ștearsă de pe hartă și înlocuită cu un Mall unde lucrează toți cei 200 de mii de români încă în țară. Marea Neagră a explodat din cauza zăcămintelor de gaze care nu au fost exploatate adecvat. Politicienii au fost băgați din variate motive la închisoare și acum lucrează forțat la autostrăzile începute încă din 2007. Nu s-au terminat încă lucrările. În toți acești ani s-a reușit modernizarea căii ferate, din nefericire, nu mai e nevoie de ea. De mult se folosesc mijloacele de transport pe pernă electromagnetică. Atât din raport. Să vedem ce se întâmplă cu bătrânii.

Iată o parte din știrile (despre subiectul pe care îl urmărim) de la ora 5,6, 7 și 8 de peste 60 de ani:

“Șocant! Incredibil! Bătrân de 80 de ani prins cu un laser industrial la furat într-o fabrică de hardware în timp ce încerca să-și facă un upgrade de hard disk extern pentru că nu-i mai ajungea spațiul de stocare pentru pornografia cu buburuze!”

Procesorul Intel al unui bărbat de 80 de ani a fost înlocuit în timpul nopții de niște indivizi mascați cu unul AMD. Bătrânul declară cu nu a simțit nimic dar diagnosticul doctorilor i-a confirmat că lipsa îi va afecta grav performanțele urinare.”

“Cel mai longeviv dintre pământeni a trecut azi în neființă din cauza unei defecțiuni tehnice la tehnologia arhaică folosită acesta pentru a-și urmări emisiunile preferate. Monitoarele LCD pe care le folosea acesta pentru a viziona “Mireasă pentru fiul meu”, au fost afectate de pana de curent de azi-noapte și au ars, dându-i bătrânului sperietura vieții sale. La propriu! În urma evenimentului, deși au fost teleportați la fața locului cei de la SMURD, aceștia n-au putu să-l mai ajute, implantul bionic al plăcii de bază intrând în conflict cu RAM-ii bătrânului. Conform înregistrărilor de pe camerele de securitate din apartamentul acestuia, ultimele sale cuvinte au fost “Oh, shit!” La fața locului, în fotoliul pe care a fost găsit acesta au fost depistate urme de maro.

Atât de-aici, Andreea – ai legătura.”

Autor: Bogdan Voșloban

(Poveste creată și înscrisă în concursul SuperBlog 2012)

Anunțuri

10 comentarii

 1. Cat de bine gandite sunt ale tale cuvinte! : ) ) Foarte tare, Bogdan. Am ras si am ras, dar parca vad (daca mai apuc) ca ai ghicit viitorul. Apropo… Andreea Esca… oare cum va arata atunci? : ) )

  Apreciază

  • Mă bucur că ți-a plăcut. Îți mulțumesc că ai citit.
   „Nostra Dramus”, cum zicea Gheorghe din „Dimineață într-o altă viață” nu sunt…(deocamdată 😛 )… iar Esca? va arăta mult mai bine decât acum. operații de întinerire, tratamente… înțelegi tu.

   Apreciază

 2. ”Politicienii au fost băgați din variate motive la închisoare și acum lucrează forțat la autostrăzile începute încă din 2007” =)) – Să-ți audă Dumnezeu ruga!

  Apreciază

  • de votat cititorii nu pot vota din cate stim. exista un juriu care evalueaza si noteaza textele inscrise in concurs. in cel mai bun caz, ce puteti voi sa faceti este sa cititi in continuare si sa comentati ce va place si ce nu 🙂

   Apreciază

 3. Shelli-This is my favorite post of the week!! It was so funny, yet so TRUE. (I think you ought to send it to a magazine or sogtehinm)Yes, Trader Joe's saves my life on a regular basis.(And it is always good to know your son is not a T-Rex or a goat.)Shelley

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s