Memoria ADN-ului

Într-un univers mai mult sau mai puţin paralel, mai mult sau mai puţin îndepărtat există fiinţe foarte asemănătoare celor de pe Terra. Umanoizi. Cu vieţi, cu realităţi personale, cu dureri şi nevoi, cu tot ce înseamnă existenţă , totul concentrat într-un singur cod: ADN.

Toată existenţa acestei rase este scrisă şi rescrisă, corectată şi adnotată de fiecare nou individ care se naşte şi de fiecare moarte a vreunuia dintre ei. Există o memorie generală. O memorie colectivă nu un HDD extern la promoţie. O interconectare în care “privat” sau “intimitate” aproape că îşi pierd semnificaţia. Publice sunt până şi parizerul mâncat la micul dejun sau hârtia igienică cu 3 straturi.

Companiile producătoare de orice au acces la produsele lor în fiecare apartament. Îşi fac studiile de piaţă live şi ajustează banda de producţie în funcţie de numărul de utilizări al produsului lor.

Cetăţenii acestei societăţi trăiesc într-un “cobaism” perpetuu pentru că tot ceea ce fac, sunt, gândesc sau produc este cuantificat, măsurat, categorizat, etichetat şi bineînţeles evaluat.

Dramatic? Nu ştiu. Ciudat e însă, cu siguranţă. Am sentimentul că undeva foarte curând cercetătorii britanici or să anunţe că au descoperit şi pe Terra modalitatea de stocare a informaţiei în ADN-ul colectiv. Deja Facebook invadează intimităţile utilizatorilor, sau Google pune cookie-uri de urmărire. Toţi se-nchină la ban şi-n speranţa că produsele şi serviciile oferite vor facilita accesul la viaţă practic intervin în viaţă pentru a o face mai… roz.

Mega-oferte, super-promoţii, ultra-reduceri, toate destinate cu scopul de a face fraierul să bage mâna în buzunar după banul care îl muşcă de degete. Nici măcar nu are nevoie de ceea ce i se oferă dar, cumpără pentru că: “nu se ştie niciodată, nu?”

Mi-e teamă de momentul în care, cu iubita mea în pat fiind, voi fi bătut pe umăr de cei de la Durex să mă-ntrebe virtual dacă găsesc produsul lor :

a). Nesatisfăcător

b). Satisfăcător

c). Excelent

Autor: Bogdan Voşloban

(Articol creat şi înscris în concursul SuperBlog 2012)

Anunțuri

Un comentariu

  1. Felicitari ca folosesti mijloace contraceptive! Ma indoiesc ca totul e cuantificat si se produce exact cat este nevoie. Daca ar fi asa, n-ar exista stocuri. Ori, crede-ma, exista in patria noastra stocuri enorme de prostie, oportunism, lacomie, rautate… Si sunt foarte usor de gasit. Dar la fel de adevarat e ca exista depozite enorme de compasiune, sensibilitate, tandrete, inteligenta… Atat ca nu sunt stridente, sa-ti sara in ochi…

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s