Comentatorii răzvrătiți aduc trafic mai bine decât fanii?

Comentatorii răzvrătiți aduc trafic mai bine decât fanii? Ei bine, asta e întrebarea pe care mi-am pus-o recent după ce am aruncat câteva minute bune cu ochii prin pagina de facebook a unei televiziuni serioase de știri. Mii de scuze mi-am uitat ghilimelele pentru “serioase” pe undeva…

Vreau să împărtășesc cu toți comment-atorii care se răzvrătesc pe pagina cu pricina următoarea revelație (aproape divină) – asemănătoare momentului în care ai acel sentiment de „Ahaaaaa” după ce ți-ai dat seama care-i jmecheria la tabla înmulțirii cu 11…

Dar, să nu divaghez prea tare că nici virgulele nu le-am pus în frază cum trebuie și mi-e să nu iasă înțelesurile cu 3 litere plus articol în sus. (da, cuvântul e “curul”).

Bun. Ce se întâmplă, doctore? Sau dottore – plagiattore (după caz, nu? 😛 ). Well, e imbecil … de simplă faza, dar absolut de zahăr.

Dau un exemplu: Apare zvonul că celebra și multi-talentata cântăreață Inna s-a dezlipit (a, da! „despărțit” era cuvântul) de impresarul

Inna
Inna

cu care se presupune că și-o punea… în valoare, vocea.(mă rog, aprecierile sunt subiective în ceea ce privește talentul și celebritatea. Sincer, mie îmi place mai mult să o iau pe Alexandra Stan la… cuvantul de patru litere, adică – “ture”, cand vine vorba de a face mișto de o cântăreață tânără).

Așadar, deci, și prin urmare duduița nu mai e cu duduielu’. Nici o știre până aici, ați zice, nu? Corect! La fel au zis vreo 40 de comment-uri înaintea celui pus de mine pe pagina împricinată. Deci, rog pe cei pricepuți într-ale interpretării pecuniare să-mi spună cât înseamnă în lei noi sau euro vechi 40 de comment-uri plus 140 de like-uri pe o singura poză pusă pe Facebook? Nu? Nimeni? Bănuiesc că-nseamnă ceva bani treaba. Traficu’ să trăiască! Yeeeey!

Sunt o făptură rezonabilă și n-am nimic împotriva traficului pe Fb. Nu pricepeți aiurea! Sunt cerșetor de like-uri ca mulți alții. Da’ pe conținut, nu pe kk, da? Colțișorii mi i-am ascuțit doar pentru că 40 de postaci erau supărați că e Inna singură și că televiziunea se laudă cu suferința fetii… Chiar așa? Să nu-i dea nimeni fetii o… mână de ajutor? Bine: Eram si eu pe-acolo, al patrușunulea postac supărat că sunt înaintea lui alții care fac trafic pe o … poză cu o tanti care nu mai e cu un nene și care… situație… nu afectează nici pe ăldejos, nici pe ăldesus cu nimic.

Am zis să vin cu soluții. De data asta nu de lubrifiat neuronul ci pur și simplu o rezolvare a situației. Așa că retoric mă întrebam cum ar fi dacă… Mă gândeam să facem o campanie națională de responsabilizare a presei online. Cum? Ignorând rahaturile. Tot ce nu-i știre să nu primească nici like, nici comment, nici ignore. Poate un raport as spam ar merita! Doar prezintă soft-pornozități, nu? Copiii noștri trebe crescuți… bla, bla!

Deci, nu se bagă nimeni, ha? Mă așteptam, doar se merge pe “fiecare pentru el” și “muriți-ar capra” (al dracu’ Doom, sper că am scris corect „murițiarcapra” adineauri. Daca nu, îl las într-un cuvânt și zic că-i licență profetică, și-așa se poartă acu’ cu sfârșitul … anului/lumii).

Revin. Se revoltă careva? Nu? Bine. Atunci spor la revoluții comment-atoristice le doresc postacilor revoltați că „Realitatea” cu “Toate informațiile de interes public! Actual, important și semnificativ” oferă poze cu dame-n chiloți, kinderi care se cred FPS-iști (a se citi First Person Shooter-iști), Bote care-i singurel, săracu’ de Crăciun și că la Vaslui se taie un porc de 200 de kile. Este că avem toate informațiile de interes public? Sunt actuale importante și semnificative. La așa public, așa importanță i se dă. La așa public, astea sunt faptele care sunt semnificative și de actualitate.

Jos tabloid-izorul! (combinația între televizor+tabloid=love tâmpește)

Sus ignore-ul Innei care se desparte și împarte poze cu ea leșinată pe Twitter.

(Doamne, ce m-o fi apucat? Ce-am eu cu fata? Daca vrea ea să se despartă…A, da! Nu cu ea. Cu postacii revoltați care nu-și dau seama că fac un bine revoltându-se am ceva… Oi face și eu un bine revoltându-mă?)

… și ca să răspund la întrebarea din titlu: da.

Autor: Bogdan Voșloban

Anunțuri

12 comentarii

 1. Suntem o şleahtă de cretini, numiţi după unele teorii sociologice şi popor, care ne târâm zilele pentru a urî. Ba-n stânga, ba în dreapta, contează mai puţin. Important este să urâm intens, cu patimă iar dacă este şi fără motiv atunci cu-atât mai bine. De altfel inclusiv rezultatele tuturor alegerilor întăresc acest lucru, votul pe care ştim cel mai bine să îl dăm fiind cel negativ, cel împotriva a ceva şi nu pentru ceva. După atâţia ani de „Sus” ne-om fi gândit că-i musai să ne luăm şi porţia de „Jos”. Şi nu votăm pe nimeni pentru a-l pune undeva ci pentru a da jos pe altul. Doar că, contrar aceleiaşi irefutabile logici, cei votaţi ne-o dau în continuare „Sus”. Până la urmă chiar contează mai puţin. Şi sus şi jos, noi tot f_t:_ţi rămânem.

  Apreciază

 2. Ei, săracii de ei, habar n-au ce-nseamnă să comenteze toate știrile pe care ei nu le cunosideră ”știri”. Ei cred că dacă scriu acolo ”articol de căcat/rahat/nul”, cineva îi va lua în seamă.

  Am lucrat pentru site-urile protv-ului (perfecte, acasatv, etc) si primeam comment-uri suficiente încât să mă inchid la mănăstire și să-mi pară rău că l-am scris, dar ghiciți ce… toți îl ignorau și alte articole ieșeau pe bandă.

  Asta se cere, asta se dă! Dacă cititorii nu ar mai accesa o știre care din titlu arată că e de rahat, n-ar mai comenta-o, n-ar mai like-ui-o, nu s-ar mai scrie așa ceva!

  Știți, site-urile au statistici, și se vede clar ce segment de vârsta citește o anumită știre și ce știre este citită cel mai mult. Deci, dacă vreți să fie ceva decent în mass-media, încetați să citiți toate rahaturile.

  Apreciază

 3. […] Continuăm seria RAP cu două (de data aceasta, doar două) articole care nu prea-și au locul în presă. Trăiască traficul, vizualizările și postacii ofuscați care dau cu comment-uri după tot ce mișcă. Pe ideea cu supărarea comentatorilor scrisesem cu ceva vreme în urmă un articol pe care îl găsiți sub numele: “Comentatorii răzvrătiți aduc trafic mai bine decât fanii?” […]

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s