R.A.P. (Revista „Anti-Presei”) – 3 ianuarie 2013 – Ned32News

Am creat o nouă categorie pe Ned32News numită R.A.P. – Revista “Anti-Presei”.

În această categorie vom face o selecție de așa-zise știri de pe site-urile serioase de știri.

Motivul? Simplu: Știrile ar trebui să fie utile și de interes public. Există însă și materiale care ajung pe site-urile de știri doar de dragul traficului pe care îl generează. (deci… bani, da?)

Nu ne propunem prin această categorie altceva decât să aducem în atenție faptul că de dragul încasărilor se uită sau se ignoră scopul principal al unei instituții de presă și se oferă publicului materiale care satisfac nevoia de: senzațional, morbid, vedetism, “wow”. Această nevoie crează o reacție emoțională și drept urmare comentarii, share-uri, like-uri, deci… încasări. Nu suntem ipocriți să declarăm că pe noi nu ne interesează banii. Nu. Ipocrizia însă ar putea să fie acțiunea unor site-uri, care se recomanda drept furnizori serioși de informații/știri, și prezintă totuși materiale care n-au nici o legătură cu știrea și interesul public drept informații care satisfac acest interes.

Drept urmare, din când în când vom face o selecție de “știri” și le vom pune cu link către site-ul de unde provin. Monitorizare a presei? Nu. Mai degrabă o monitorizare a “Anti-Presei”.

Așadar, RAP-ul de azi este următorul:

– “Top expresii ridicole pe care părinții le spun copiilor lor”

Acest articol este o preluare parțială de pe sfatulparintilor.ro si drept urmare… mă rog. Comentariile si le poate face fiecare în minte. Parafrazez un proverb: Haina îl face pe om așa cum știrea îl face pe site… 🙂 Acest “articol” vine de pe site-ul Realitatea.net
Sursa: http://www.realitatea.net/top-expresii-ridicole-pe-care-parin-ii-le-spun-copiilor-lor_1083276.html#ixzz2GsIry8Ia

– “N-ai să ghiceşti niciodată unde au fost realizate aceste imagini FOTO”
Acest articol face parte din categoria celor destul de criticate de unii datorită titlului … care lasă de dorit. E vorba de 3 poze cu niște dune de nisip create în urma uraganului Sandy. O fi știre? O fi. E pe rtv.net deci musai e ceva ce are ce căuta pe-un site de știri.

Sursa: http://www.rtv.net/n-ai-sa-ghicesti-niciodata-unde-au-fost-realizate-aceste-imagini-foto_60211.html#ixzz2GsJtfm6a

– „După CINCI SARCINI PIERDUTE, a reuşit să rămână gravidă cu ajutorul unei pastile BANALE”

De pe EVZ.ro vine acest articol care povestește despre o asistentă de 33 de ani care pare-se că ar fi avut probleme cu sarcina și ar fi rezolvat problemele mai mult sau mai puțin cu ajutorul unei aspirine. Femeia nu e din România. Suferea de o afecțiune a sistemului imunitar. Nouă ni se pare mai degrabă “fapt divers” decât știre. Dar, EVZ citează Daily Mail, așa că… trebuie să fie ceva util și-n informațiile despre gravida salvată de aspirină. Nu?

Sursa: După CINCI SARCINI PIERDUTE, a reuşit să rămână gravidă cu ajutorul unei pastile BANALE – Sănătate > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/gravida-dupa-ce-a-luat-aspirina-1017865.html#ixzz2GsKkG9z5

– “Mic ghid despre ce sa faci cu sanii unei femei”

Acest articol apare pe site-ul Antena3. Cu siguranță este o informație utilă pentru cititorii fideli ai site-ului. Preluarea acestui articol e de pe problemedesex.ro unde este detaliat “ghidul”. Dacă onanismul vă caracterizează și nu ați ajuns încă la vârsta la care să știți ce ar trebui făcut în cazul în care e cazul să faceți ceva cu sânii unei femei… ei bine, sfaturile de pe site-ul generator de conținut sfătos vă oferă câteva idei pline de „înțelepciune”.

Sursa: http://www.antena3.ro/familie/mic-ghid-despre-ce-sa-faci-cu-sanii-unei-femei-197745.html

R.A.P. (Revista “Anti-Presei”) se vrea a fi un pamflet și se dorește tratat ca atare.

Autor: Bogdan Voșloban

Anunțuri

Un comentariu

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s