Pseudo-vedeta prin alăturare

pseudo starRecent am fost martorii a două pseudo-evenimente cu protagoniștii aferenți. Primul, într-o ordine întâmplătoare ales, despre care presa a făcut valuri, este cel cu Mica. Cine e această femeie? O tanti de vreo 30 de ani care în tinerețe a fost în echipa unei emisiuni pentru copii. Deci e vedetă? Oricine apare la teveu e vedetă? Păi dacă e așa, ar trebui să fie pe același podium și duduile prompteriste de la meteo sau personajele episodice care întâmplător au o tangență cu un eveniment.Curioși să vedem dacă există „rețete pentru vedete” răsfoirăm superficial paginile www-ului. Pentru începătorii într-ale “starismului” televizionistic abc news are niște sfaturi.

Numero due pe dezordinea de zi vine de la fratele lui Randi. Da, acel cântăreț care cândva se combinase la vedeteală cu Marius Moga și rezultase mai mult sau mai puțin “trupa” Morandi. Pe lângă faptul că de Randi nu prea am mai auzit mare lucru în ultima perioadă (fac mea culpa pentru lipsa de interes), de fratele său chiar nu era cazul să știu. Background-ul poveștii? O mică evaziune de vreo sută de mii de euro.

Acum că avem materialul clientului la îndemână, putem lucra cu el. Despic firul în doar două ițe și mă întreb: Foamea de bani pune presarii la treabă să vedetizeze pe niște aproximativ nimeni ai prezentului? Trebuie să precizez că apreciez aspectele caracterizante ale laturii profesionale din viața oricui și că n-am nimic de împărțit nici cu Mica, Randi sau frate-său. Ce mă bâzâie e musca asta a tabloidizării. N-o să doarmă o țară-ntreagă de grija unuia sau altuia că are o boală sau a țepuit statul cu o sumă? Capul tot între urechi va fi pentru toți la momentul întâlnirii cu Monsieur Ene așa că bine-ar fi să ne bucurăm mai puțin de invaliditatea ieduței vecinilor. N-o să se întâmple, însă. Parafrazând o vorbă cu umiditate și pietriș – presa scrie, vedetele rămân. Problema e atunci când vedetele nu prea mai au strălucirea de odinioară dar presarii le bagă în aceeași desagă.

Autor: Bogdan Voșloban

Anunțuri

5 comentarii

 1. Între timp, Mica a decedat, fie-i eternitatea uşoară!
  A fost foarte iubită, într-o emisiune cu mulţi fani.
  E foarte adevărat, în ultima vreme nu s-a mai auzit de ea.
  Dar e regretată de mulţi oameni.

  Apreciază

 2. Mda, zic si eu ca antevorbitorul meu. Stirea era ca a decedat o fata, candva vedeta la Pro TV timp de vreo 13 ani, intr-o emisiune ok, care placea multora. Cred ca e o stire.

  Iar faptul ca un anonim (nu conteaza ca e Randi, un cantacios pe care-l stii sau nu, care te intereseaza sau nu) face evaziune fiscala iarasi ar fi o stire. Chiar si una de monden. Tabloidizarea e una, mondenul exista ca gen jurnalistic.

  Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s