R.A.P. (Revista „Anti-Presei”) – 20 Mai 2013 – Ned32News

Pentru că nu mă interesează foarte tare ce se întâmplă cu anumite persoane sau în anumite contexte, indiferent de cât de mare e acel eveniment sau cât de barosan e acel personaj, nu înseamnă că ar trebui să fiu obligat să mestec pe nerăsuflate şi să-nghit pe nemestecate tot soiul de subiecte supranumite “ştiri”.
Reiau Revista Anti-Presei cu focusare directă doar pe una dintre publicaţiile online-ului neaoş. Şi-anume, Adevărul.ro.
Pentru că de ceva vreme am cam lăsat informarea pe locurile secunde, într-o pauză am deschis RSS Reader-ul ca să mai arunc nişte ochi pe titluri. Şi nu mică mi-a fost mirarea să văd subiecte complet inutile publicului tratate ca fiind mare eveniment naţional. În ordinea falsei importanţe o să le enumăr şi acord câte-un scurt comentariu.

stirile care chiar nu conteaza
Uatevarul – stirile care chiar nu conteaza

Începem în forţă cu cel mai important non-subiect din această ediţie – “Explicaţia lui Gigi Becali pentru încercarea de a părăsi ţara cu o zi înainte de sentinţa din „Dosarul Terenurilor”.  Rugăciunea şi dorinţa apropierii de ĂldeSus îl motiva pe Nea Jiji, iconul naţional al românilor pasionaţi de steluţe cu „balon rotund” să fredoneze “te pup, pa pa”. Pare-se că nu a mers precum se aştepta, căci “misterioase îs căile”…aeriene. În orice caz, cui îi foloseşte să ştie când, cum, unde şi de ce pleacă finanţatorul echipei de fotbal, nu ştim. Cert este că acest subiect a devenit mega-breaking-news nu numai în ograda celor lipsiţi de minciună, Adevărul.

Tot în cur’tea lor găsim un aproximativ la fel de important subiect pentru publicul gustător de texte cu “detoate”. Miss Habar_N-am_Să_Număr_Voturile, pentru prieteni şi duşmani cunoscută pe numele ei de încă fată aproximativ mare la cei aproape 40 de ani, Roberta Anastase, se mărită. Da. A dat domnu’! Mai exact domnu’ Victor Farca, concubinu’ de vreo 15 ani al sus-numitei. Ce a dat? Inel de logodnă, bineînţeles. Aşadar, “Roberta Anastase se mărită în 30 iunie, la Palatul Ştirbey”. Chiar mă întrebam dacă nu cumva o să o vedem prin vreun club s-o agaţe vreun individ cu maioul roz mulat şi-un text de genul: “Fata, fata, te fac un bluz?”…

Mai departe în ogradă la paznicii adevărului mai puţin absolut, găsirăm ceva care se leagă cumva de duduiţa proaspăt măritabilă: “Cum erau concursurile de miss înainte de ‘89”. Textul e sub formă de interviu aşa că dacă aveţi morbide curiozităţi sau nostalgii legate de Epoca de Aur, Octavian Ursulescu, nenea acela pe care toată lumea îl recunoaşte la tv, dar nimeni nu ştie cum îl cheamă (şi reciproca e valabilă), vorbeşte despre dinozaurianele ere recent adormite. Aş include interviul ăsta la categoria “ştiaţi că”-urilor. Deci, aproximativ inutil. Dar drăgălaş, cam ca o mâţă pe Facebook.

Închid rubrica RAP de azi cu o microscopică personală cugetare. Adeseori citind presa am revelaţia inutilităţii. Atât a mea, cât şi a lor.

Autor: Bogdan Voşloban

Anunțuri

Un comentariu

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s