R.A.P. (Revista „Anti-Presei”) – 22 Mai 2013 – Ned32News

Bine v-am regăsit şi azi la o nouă ediţie de R.A.P. Selecţia de azi e inspirată în parte de melodia Loredanei, „Apa”, dar nu numai asta. Avem un hamster pitic, nişte viespi asiatice, rachete invizibile şi prajituri de Amsterdam puse-n gura unei prezentatoare. Fără nici o altă adăugire, trecem la depuricat sursele.

rap22mai

Adevărul ar putea titra: „Nespălaţilor, uscaţilor, vă ordon: udaţi-vă!”

… dar nu o face. Cusută cu o aţă al dracului de albă pare zona de “locale” de la băieţii Adevăr’aţi… Fie au prins un contract cu vreo firmă care vrea să promoveze ştrandurile, fie chiar n-au avut alte subiecte, cert e că foarte multe zone din ţară sunt luate la bani mărunţi din perspectivă “piscinică”. Pe scurt preţurile variază între 5 şi 55 de lei dar prin anumite locuri există şi posibilitate de a-ţi face abonament dacă te îndeamnă portofelul să te uzi vara asta. Pun şi eu câteva exemple aici (Craiova, Prahova, Gorj, Braşov, Vaslui, Arad, Piatra Neamţ, Iaşi) doar aşa, de dragul exemplificării tendinţei de a promova ştrandurile pe care a manifestat-o publicaţia făr’ de minciuni. Bizar? Neah. Ceva nu miroase bine în orice caz. Aşa că dacă de spălat păcatele e mai greu, măcar o bălăceală nu strică. Apropo, tot în zona umedă a titlurilor jurnalistice apăru încă unul (care n-are legătură cu „pool”-ele naţionale,  destul de sugestiv: „FOTO La plajă, pe riscul nostru. Îmbăierea în Borcea a fost interzisă”. Şi nu. Nu e boss-ul dinamovist implicat în povestea asta. Jegul despre care e vorba e cel din apele Dunării. Uite, cu citat din corpul ştirii, dacă nu mă crezi pe cuvinte: “Specialiştii spun că, în prezent, în judeţul Călăraşi nu există nicio zonă cu apă naturală de îmbăiere autorizată sanitar pentru această activitate”.

Bărzăuni asiatici la Craiova

Nu. Nu e vorba despre vreo investiţie din orient. Chiar e cu insecte. Faza interesantă la ştirea asta nu e neapărat subiectul (deşi este). Ci chiar alegerea cuvintelor pentru a relata situaţia. Aşadar avem un titlu absolut “dulse-dulse”. Zici că-i paraşutat fie dintr-un site de bancuri, fie preluat de pe TimesNewRoman sau Kamikaze: “Craiovenii sunt terorizaţi de viespi asiatice periculoase. Poliţia animalelor a intervenit VIDEO”.
Iniţial, am crezut că s-a deschis vreun club de striptease cu specific japonez sau chinezesc: sake, chopsticks şi sushi. Nope. RTV-ul ne prezintă drama craiovenilor invadaţi de “bărzăuni asiatici periculoşi, printre blocuri’. Dacă nici formularea asta nu sună amuzant, atunci trebuie să-mi reevaluez eu simţul umorului.
Ce e de-a dreptul admirabil e că oamenii au sunat la 112 ca să scape de problemă. Nici o problemă până aici, zic. Mişto e că a intervenit, pare-se poliţia animalelor. „Este vorba de un bărzoi asiatic. La noi în ţară a dispărut demult timp şi în toată Europa. Este foarte periculos”, a declarat un reprezentant al instituţiei în cauză. Mişto asta cu bărzoiu’ asiatic. Un fel de corespondent masculin al berzei banale, ar putea zice unii, nu?
Şi dacă vine Poliţia Animalelor, ce-o să facă? “Huşi de-aci băi bărzăunilor în ţară la voi, acoloşea”? E discriminatoare o astfel de atitudine şi suntem şi noi UE-işti, nu? Sau… poate or să vină cu nişte plase să-i captureze pe bărzoi şi să-i depoziteze într-un centru? Chiar sunt curios cum se va rezolva situaţia craiovenilor terorizaţi, după cum spune titlul ştirii. Să sperăm că bărzoii n-or să-şi ia vreo amendă pentru înţeparea liniştii publice sau depăşirea vitezei legale de zbor spre dosul vreunei cetăţence cu forme apetisante…

Hamsterul pitic, pitic… da’ ambiţios, nevoie-mare!

“Ştirea” asta vine tot de la RTV: “Câtă ambiţie încape într-un hamster pitic? Răspunsul îl găseşti în VIDEO”. Nu o să comentez mai mult de atât: M-am gândit instant la Boc.

Marea Albă şi racheta invizibilă

Da! Există şi antonimul mării noastre. Pentru cei surprinşi de această informaţie pun un link întru documentare. Ştirea e ok. Titlul însă e yummy-yummy-delicios: “Rusia s-a dotat cu racheta invizibilă care merge pe sub apă şi dă lovituri-surpriză”. Mi-o şi imaginez pe Coana Rachetuţa cum se cloak-uieşte cu mantia de invizibilitate a lu’ Harry Olaru’. Dup-aia, pâş, pâş, în vârful deştelor se strecoară ca-n Pantera Roz pe la spatele inamicului şi pe la spate îl transformă cu o teslă într-un reprezentant românesc la Eurovizion cu voce de contratenor. Recunosc, mi-a fugit oleacă imaginaţia pe câmpii când am văzut titlul. Dar, deh! Ce nu face press-arul pentru câteva vizualizări, nu?

Prăjiturile din gura ei…

Realitatea ne sau se întreabă retoric şi fără cocârjatul semn de punctuaţie al întrebării “Ce a putut să citească o prezentatoare în direct. Imaginile au devenit viral”. Sincer speram să fie vreo înjurătură. Măcar un cuvânt de împleticit limbile-n el. Nimic! Ăia din regie i-au scris prompteristei şi ea papagaliceşte a halit o prăjitură de la Amsterdam într-o prezentare despre fotbal. Coleguţii ei, se hăhăiau şi… mă rog. Se întâmplă şi la vile mai mari. Cacao-ul din faza asta e că aia n-a zis mare lucru. Realitatea însă pare să vrea să exagereze nimicul întâmplat în studio-ul acela dând-o aşa, la simţu’ retoric. Cică clipurile virale sunt motiv să faci subiect de ştire… Iberic mi-o exprim şi eu pe-a mea… părerea: “No lo creo”.
|________|

Gata. Până data viitoare, toate bune să se-nmulţească iepureşte în ograda voastră. De aveţi linkuri ştiristice de trimis către noi avem şi-un mail. De vreţi să vedeţi alte texte (aş exagera să le numesc articole?) de pe blog, există un Sumar. Aşa că, à bientôt!

Autor: Bogdan Voşloban

Anunțuri

Un comentariu

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s