Despre blogări și blogocomunitatea constănțeană după BM14

Am participat pe data de 22 iunie 2013 la o ediție de BlogMeet în Constanța la restaurantul “La Cetate”. Cum apreciez punctualitatea am ajuns cu 20 de minute mai devreme. Am cerut o bere, mi-am aprins o țigară și am așteptat cuminte să vină membrii blogosferei de la mal de Mare Neagră să-i văd și eu în ochii fizici. Veniră. Și mă bucură că o făcură. Vreo 20. Nu stau să dau lista de prezență pentru că nu-i știu pe toți așa că te trimit la Alexandru Busuioc în ogradă să vezi acolo cine, ce și cum a semnat condica. Și asta pentru că nu acesta este subiectul central despre care încerc să-ți povestesc.

Constanta BlogMeet 14 - 22 iunie 2013 (1)După ce s-a adunat gașca, ce-i drept în afară de vreo 2, nu știam pe mai nimeni dinainte. Stingherit de prezența mea stingheră sugeam la tutun că ziceai că-s tractor. Ascultam pe ici și colea câte-o dumă, mai ciuleam urechiușele la câte-un subiect mai serios, mai aruncam și eu o vorbă, așa, ca să fiu și eu băgător de seamă. Bun. Toate astea până când mi-a atras atenția (din nou, de data asta fizic, pentru că îmi mai atrăsese anterior atenția prin articolele ei) Alina Greavu. Nu vreau să o laud eu aici pentru că nu-i cazul. Ai link-ul spre blogul ei puțin mai sus așa că o să o las pe ea să se prezinte. Pentru că chiar are, cum se spune, “cu ce”.  Mi-a atras atenția pentru că vorbea despre un subiect care mă atinge așa că mi-am mutat scaunul mai aproape și am intrat în discuțiile centrate pe interesele mele.

Cu siguranță că ați văzut faptul că am pus în bara laterală pentru ăia care mai dau click-uri și pe altceva decât “senzaționalisme”, un Constanta BlogMeet 14 - 22 iunie 2013 (2)link către campania lui Cristi Mirea. Acest domn a avut o idee pe care s-a apucat s-o implementeze. Simplu și scurt, e vorba despre niște cadouri pe care bloggerimea le va da în decembrie unor copii nevoiași. De unde bani? Pentru detalii te trimit pe blogul lui. Ai intrat? Dacă ai intrat ai văzut și cupoanele. Ei bine, n-ar strica să mai dai niște clickuri pe la el prin blog ca să vezi cum funcționează ele.

Am tot învârtit subiectul ăsta pe mai multe părți încercând să găsim idei și soluții pentru a-i crește vizibilitatea. Și de-aici a pornit, vorba americanului, să se împrăștie rahatul în ventilator. Pasiunea și alcoolul scot diverse chestiuni la iveala. Și bine c-o fac!

Or să se schimbe câteva lucruri și asta doar cu ceea ce în termeni laici s-ar citi ca “anturare”. Câțiva dintre cei prezenți la întâlnire și-au asumat niște responsabilități și se va concentra un efort atât în jurul ideii lui Cristi cât și în jurul principiului de anturare a blogosferei constănțene. Iar asta mă bucură. Cu pași mici sper să reușim să facem în așa fel încât de la niște simpli postaci de opinii, idei sau informații să devenim niște oameni care chiar aduc un impact pozitiv în Constanța.

Constanta BlogMeet 14 - 22 iunie 2013 (3)Deja ajunsesem la a nu mai știu cât-a bere când m-am uitat la ceas și mi-am zis că trebuie să mai prind și ultimul autobuz spre casă. Așa că am plecat. Dar înainte de a pleca și tu de aici, vreau să te las cu câteva concluzii:

– Poți să pui vulgar un accent într-o exprimare verbală folosind expresii licențioase iar asta te face pasibil de etichetare.

– Există multă pasiune și dedicare în blogosfera constănțeană.

– Ideile bune pot fi puse în practică atunci când în jurul lor se strâng mai mulți.

– Dacă ești blogăr și nu te bagi în seamă cu lumea, așteptând să te ia cineva de mânecuță și să te bage în discuții, oricât de genial ai fi tu pe blog la tine, în realitate ai o problemă.
– Cu un pic de PR astfel de întâlniri ajung să fie vizibile și în presă.

Hai să ne vedem sănătoși, voioși, voinici la următorul BM. Până atunci, ridic halba în cinstea tuturor care au fost la întâlnire și, de ce nu, și a celor care n-au putut să ajungă dar care, cu siguranță vor răspunde “prezent” la BlogMeet-ul ce va veni.

Autor: Bogdan Voșloban

Anunțuri

8 comentarii

  1. I think now is a good time to say I really admire the way you write about things. It’s how I’d like my writing to be but it just always ends up a boring mes0#&823s; Thank you!

    Apreciază

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s