Primul blogăr din România condamnat

Primul blogăr din România condamnatDin nefericire se întâmplă ca pe lângă a scrie pe blog unii să-și trăiască viața și în afara internetului. În alte medii virtuale: televiziune, ziare, politică, opinie publică. Într-o oarecare măsură cu toate ar putea primi eticheta de medii virtuale. O caracteristică care le apropie e aceea de a construi capital de imagine pentru un individ.

Căci despre un simplu individ e vorba. Unul trecut prin viață și aproape chiar și prin moarte dacă n-ar fi avut ghinion. Sunt cinic? Un pic. Lăsând negrul umor de partea vieții colective mă-ntorc la blogărul condamnat. A ținut atenția presei și a fost întors și perpelit pe aproape toate părțile. Cu excepția ăsteia: blogăreala.
Ce-o să facă acum fanii lui, sărăcuții? O să poată oare el de după gratii să mai dicteze prin telefon postările? O să mai fie inspirat să își alăpteze cu nectarul înțelepciunilor sale încolonații comentatori unii partizani, alții scuipători de invective? Sau o să i se frângă pana?

Și totuși, până la urmă care-i marea brânză? Că un cetățean John Doe, sau Ion Popescu, dacă vreți, e condamnat pentru niște fapte? Așa și?  Sunt și alții și or să mai și fie.
Ok, ok. Personajul fu cândva într-o poziție importantă. Iarăși: unde-i brânza? Da: aia mare!
A păcălit statul? Și ce? E primul sau ultimul? Statul oricum e cel mai păcălit dintre pământeni (ce-i drept, de către -încă destul de – puțini).
Tristețea cea mare-i de fapt musai faptul că oamenii îi citeau blogul și-acum sunt îngrijorați. N-o să-i mai numere nimeni oare “O”-urile din texte? N-o să-i mai ducă nimeni dorul lui, cel cu “șapte case”?  O să-i secătuiască probabil “Cornu’ ” abundenței de slove din cauza privațiunilor…

Totuși se și întrezărește o tendință subliniată de un proverb: ochii care nu se văd se uită. Și nu mă refer aici doar la recentul blogăr condamnat ci și la mai puțin proaspătul ispășitor de pedepse, oierul care a plecat din Ghencea pe la alte peluze și asta la insistențele microbiștilor care se leagă la ochi și țin balanța-n mână. Balanța justiției.
Dacă va petrece suficient timp în detenție oare reușiv-om să îl dăm uitării și să ne concentrăm atenția la găurile din propriile portofele? Și pe motivele lor?

Cu speranța că urmăritorii de texte năstasamice n-or să-l facă să sughițe prea tare, și aceea că inspirația nu-l va părăsi, mă mai întreb, desigur retoric, atât:

De ce este o informație de interes public că Adrian Năstase a fost condamnat?


Autor: Bogdan Voșloban

Anunțuri

3 comentarii

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s