Peştii şi pisicuţele Revista_Anti_Presei – 1 iunie 2014

Începem aşa cum se cuvine cu un tradiţional internaţional “la mulţi ani!” pentru toţi copiii atât din exteriorul cât şi din interiorul oamenilor mari (şi nu mă refer la gravide ci la ăia de pe facebook care-şi urează la mulţi ani pentru “copilul din mine”). Mineritul e pe ducă aşa că mai bine în loc de “lăsaţi copiii să vină la mine” aţi lăsa copiii să meargă la şcoală. Deşi şi-aia pare şubredă …

Şi dacă tot vorbim de şubrezeli, să vedem şi subiectele din ediţia asta de #revistaantipresei: peştii şi pisicuţele.

Revista Anti Presei 1 iunie 2014

 

Peştii

Cât trebuie să dureze un pui de somn pentru a te simţi minunat este întrebarea pe care am putea să o adresăm unora dintre cei (cel puţin) 300 de spartani din Parlament. Din fericire cercetătorii (ăia necitabili decât vag şi indirect din articole traduse din engleză), au ajuns la concluzia că puiul de somn, ca să fie taman bun, trebuie să aibă nişte dimensiuni. E după gust. Şi nu-i cu carne.
Aşadar, de la 5 minute la 90 ai de ales 3 sortimente de pui de somn pe care să le testezi pe propria pernă şi piele. Articolul explică o chestie dar… la ce bun? Unii dorm când mai apucă, alţii nu mai apucă să facă şi altceva. Într-o realitate în care somnul variază de la un mandat la câteva secole, parcă puiul de somn mai are de halit ceva mămăligă (şi nu de-aia pusă în cârlig) ca să fie demn de a fi luat în seamă.

Pui de somn #revistaantipreseiRetoric, desigur, mă-ntreb dacă nu cumva în loc de „deşteaptă-te, române” n-ar fi mai adecvat un vers de genul „române, du-te la pescuit de pui de somn”.

Pe principiul ăsta, un banc vechi suna cam aşa:

“ – Ce spune o ştiucă pedofilă?

– Aş f**e un pui de somn…”

 

 

De la plin de învăţămintele somnoroase din articolul cu acvariul lui Moş Ene sărim în bazinul celor care şi-au pus descriptor sub logo “specialişti în ştiri”: “Avertizările meteorologilor s-au ADEVERIT. 36 de judeţe şi Capitala vor fi AFECTATE ”. Ce-i drept, ei se vor a fi specialişti în ştiri şi nu în titluri. Aşa că ăsta le-o fi scăpat printre taste. În cazul în care nu se observă cu ochiul liber, meteorologii sunt un fel de Nostradamuşi care stau cu ghiocul pe budă şi dau cu părerea pe principiul melodiei Andrei.  Aia cu “ne minţim ca la meteo”, da?Nostradamus meteorolog #revistaantipresei

Aşadar, mincinoşii ăştia pseudo-ştiinţifici ghicesc viitorul planificat în agenda lui Sfântul Ilie iar noi, specialiştii în ştiri îi desconspirăm pe nenorociţi.

Cam aşa ar putea citi cineva printre rânduri titlul antenist:  Avertizările s-au adeverit fraţilor! Fugiţi! Otrăviţi ogoarele, ardeţi femeile şi… alte cele! Nu de alta, da’ … o să plouă! Şi nu ştii niciodată când se mai adevereşte câte-un cod (asta cu codu’ poate fi legată de aia de mai devreme cu puiul de somn).

Felicitări autorului care se semnează O.P. Înţelegeam dacă era la primul articol dar pare-se că nu-i. Sper ca redactorul şef sau şeful redactorilor de pe site-ul antenist să fi văzut titlul cu pricina şi să i se mai calmeze simţul exhaustivului oleacă.

Pe scurt, ştirea era următoarea: Plouă.
Pe larg, ştirea era un fel de Apocalipsă umedă.

Vara nu-i ca iarna, dragă O.P. Vara plouă. Indiferent de avertizările celor de la A.N.M. asta nu-ţi dă ţie dreptul să faci din rahat bici. Pe bune, e simplu: „Mâine plouă în aproape toată ţara”. Chiar trebuie să fie senzaţională chestia asta? Nu.

 

 

Subiectul următor ne coboară cu picioarele nu pe pământ, ci pe fundul oceanului. Deşi titlul şi articolul vin din puţul gândirii. Tot pe principiul senzaţionalului otevistic vine, de data asta de la Jurnalul, următorul headline: “Imagini de INFARCT în Bahamas. O scufundătoare dă nas în nas cu un rechin, pe fundul oceanului. Ce a urmat e INCREDIBIL”.
fata in fata cu rechinul #revistaantipreseiÎn primul rând e necesar să subliniem dezinformarea produsă de titlu. Din clipul preluat de jurnalişti de pe (cică) sursa “youtube”, ne dăm seama că rechinul nu stă nas în nas cu scufundaca. Mai degrabă e un 68. Datoria probabil că i-o va plăti la următoarea scufundare când… Dar să nu fim chiar atât de vizuali, ok? Bun. Imaginile nu sunt nici ele de “infarct” ci de “GoPro” dar şi asta-i altă mâncare, culmea… în anumite cazuri chiar de peşte.

Ok, mergem şi la corpul articolului pentru ca să vedeţi ce formulări jurnalistice au presarii de la Jurnalul: “Secretul Cristinei, care lucrează de peste 18 ani cu rechinii, constă în stimularea acestora într-o anumită zonă. După aceasta, peştii intră într-o stare asemănătoare unei transe, în care rămân aproximativ 15 minute. În acest interval de timp, Cristina face cam tot ce vrea din rechinii “adormiţi” şi chiar organizează şedinte foto pe fundul mării.”
Din fericire Cristina cu pricina nu-i chiar unică. Am cunoscut cu toţii probabil domnişoare care au secretul de a stimula “rechinul” într-o “anumită zonă” pentru ca mai apoi acesta să rămână “aproximativ 15 minute într-o stare asemănătoare unei transe”. Similaritatea constă chiar şi aceea că, odată intrat în transă… mă rog, cunoaşteţi restul poveştii aşa că n-o s-o mai dezvolt.

 

Pisicuţele

De la Shark whisperer încheiem ediţia asta cu un titlu absolut ştiristic, un subiect fără de care omenirea nu putea să mai supravieţuiască o fracţiune de secundă. Un secret atât de mare încât de-a lungul istoriei s-au purtat zeci de războaie pentru a-l păstra ascuns în arhive codate: “De ce cad pisicile întotdeauna în picioare”.pisica cade in picioare #revistaantipresei

De pe Digi24 nu aflăm nimic pentru că ei doar au tradus subtitrarea clipului pe care l-au inserat în articol. E bine însă că cei din Marea Britanie când nu mai au subiecte pe care să facă documentare încep s-arunce pisicile de la etaj şi le filmează cu încetinitorul.

Brusc încheiem ediţia. Cu sfat şi rugăminte de conectare prin toate canalele. Aproape toate: Facebook, Twitter, găsiţi chestii cu autorul şi pe Soundcloud. Dacă există feedback îl primim aici în comentarii dar şi pe mail. De vă plăcu, reveniţi sus la sumar sau în rubrici şi vedeţi şi altele articole. De vă plăcu şi mai tare de-atât, lăsaţi sfiala şi daţi cu like şi share înspre prietenii voştri virtuali. 😉

– Acest articol este un pamflet. Trebuie tratat ca “A” (sau oricare altă literă) tare. –

 

Autor: Bogdan Voşloban

Anunțuri

Comentezi?

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s